Hwa Xia Acupunctuur Kliniek

  

                                           

Oriental Mdical

Alkmaar Acupunctuur

acupunctuur praktijk in Alkmaar en ZaandamOor Acupunctuur/Auriculotherapie

Oor acupunctuur is een moderne ontwikkeling binnen de acupunctuur. Het principe van de oor acupunctuur is het herstellen en genezen met de oorschelp als werkterrein. Medisch spreekt men van auriculotherapie  (auricula=oor,therapie=behandeling).

De acupunctuurbehandeling van het oor als een diagnostisch en therapeutisch systeem is van recentere datum dan de traditionele acupunctuur; namelijk de 20ste eeuw. De Franse arts Paul Nogier is hiervan de grondlegger. Hij werkte het idee uit van een reflectoire connectie tussen het oor en het lichaam.


Vanuit de acupunctuur is het een bekend verschijnsel dat stoornissen die zich op een bepaalde locatie bevinden, zich op heel andere gebieden laten diagnosticeren. ( bijvoorbeeld elders op de meridiaan, op de tong, op de pols, en op het oor). Vanuit die reflexgebieden is het dan mogelijk om de verstoorde terreinen te behandelen. De oorschelp geeft een complete weerspiegeling van alle aspecten van het lichaam.


Oor Acupunctuur kan worden toegepast als op zichzelf staande behandeling, of in combinatie met lichaamsacupunctuur. Ooracupunctuur kan worden ingezet voor een breed scala aan klachten en is  bijzonder effectief gebleken bij het reduceren van pijnklachten, en wordt verder o.a. veel toegepast als middel om te stoppen met roken en om af te vallen. De te behandelen oorpunten worden behandeld met naalden. De naalden, die gebruikt worden zijn zeer dun. Ze blijven 20-30 minuten in het oor.


Ook worden zogenaamde verblijfsnaalden gebruikt. Deze 2 á 3 mm lange naalden blijven in het oor en mogen maximaal 1 week blijven zitten.Tevens kunnen er kogeltjes achter gelaten worden in het oor die u zelf kunt stimuleren als dat nodig mocht zijn ivm de klacht. In plaats van met naalden, worden de oorpunten ook wel behandeld met laser of met electro-acupunctuur.