Hwa Xia Acupunctuur Kliniek

Oriental Mdical

.
Acupunctuur alkmaarTui-Na


Tui-Na is naast acupunctuur en kruiden één van de therapieën van de Traditioneel Chinese Geneeskunde (T.C.M.). Een Tui-Na behandeling begint net als bij de acupunctuur met een inventarisatie van de gezondheidsproblemen gevolgd door een pols en een tong diagnose. Hierna wordt een Tui-Na behandeling opgesteld.


Het doel van een  Tui-Na behandelreeks is het reguleren van Qi, Yin-Yang, Bloed en het herstel van de functie van pezen, botten en gewrichten. Door het masseren kunnen o.a. stagnaties van Qi en/of Bloed worden opgeheven waardoor pijnklachten zullen verminderen c.q. verdwijnen. Het lichaamsevenwicht is dan weer hersteld. Tui-Na massage wordt veel gebruikt bij klachten zoals nek- en rug klachten.


Daarnaast wordt Tui-Na ook gebruikt bij interne problemen zoals constipatie, menstruatie klachten, IBS, slapeloosheid en stressproblemen. Tui-Na is ook uitermate geschikt voor mensen met naald angst, die toch willen kennismaken met de Traditionele Chinese Geneeskunst. Tui-Na is niet weg te denken uit de Chinese ziekenhuizen en kent daar verschillende richtingen zoals: kinder Tui-Na, volwassenen Tui-Na, orthopedie en cosmetica. De resultaten van een Tui-Na behandeling zijn vaak sneller en langduriger dan van een klassieke massage.
Acupunctuur alkmaar

Hwa xia gezondheidsmassage


Hwa xia gezondheidsmassage is weldadig en vitaliserende voor het hele lichaam als doel. Alle belangrijke onderdelen zoals hoofd, nek, rug, buik, armen, benen en voeten worden behandeld en los gemaakt.


Met name mensen die gevoelig zijn voor stress of die stijfheid en stramheid ervaren in hun spieren hebben baat bij deze masaage. Maar ook mensen zonder deze klachten ervaren de massage als prettig en voelen zich daarna beter en prettiger. Het is een verwennerij voor het lichaam en daarmee ook voor de geest.