Hwa Xia Acupunctuur Kliniek

  

                                           

Oriental Mdical

Acupunctuur Alkmaar

Acupunctuur Alkmaar/Zaandam

Acupunctuur

Acupunctuur is bekend door het goede effect op allerlei soorten pijn zoals hoofdpijn, spierpijn, gewrichtspijn en menstruatiepijn. Verder kunnen met acupunctuur de meest diverse andere klachten behandeld worden, o.a. slaapproblemen, burn out, hooikoorts, zwangerschapsproblemen, astmatische klachten, verslavingen (b.v. roken) en overgewicht. 


Ook kan acupunctuur bijdragen tot verbetering van een aantal psychische en minder goed te definiëren klachten. Met acupunctuur zijn heel veel klachten en ziektes te genezen of te verbeteren. De acupunctuur gaat ervan uit dat aan alle klachten, zowel fysiek als geestelijk, een verstoring van de energie ten grondslag ligt.

Acupunctuur  Alkmaar/Zaandam

Vijf Elementen Acupunctuur

Vijf Elementen Acupunctuur ontleent zijn naam aan de Vijf Elementen. Binnen de Chinese geneeswijze is eeuwen geleden een stroming ontstaan die de 5 elementen gebruikt om ziekte en gezondheid te verklaren.

In de Chinese filosofie die mede aan de basis lag van de ontwikkeling van acupunctuur spelen de Vijf Elementen een belangrijke rol. Deze 5 Elementen Acupunctuur is een stroming binnen de acupunctuur gericht op het creëren van een emotionele, mentale en spirituele balans in het leven.

Acupuntuur Alkmaar/Zaandam

Cupping/Moxa (Littekenbehandeling)

Cuppen zetten is een methode waarbij een kop, gemaakt van glas, bamboe of aardewerk wordt aangebracht op het huidoppervlak. Door de kop kortstondig te verwarmen of door knijpen in de bal ontstaat een vacuumkracht, ook lokaal op de huid. Het doel is om Wind-koude te verdrijven en om bloedstagnatie en pijn op te heffen. 

Na een cupping behandeling kan er lokaal een Het effect van Cupping is betere doorbloeding in de spieren en de afvalstoffen in het lichaam worden met deze behandeling naar het huidoppervlak ge

 Door het zetten van naalden, het gebruik van Moxa, Cupping kan een acupuncturist verstoringen beïnvloeden en harmoniseren.


Moxa is een behandelmethode waarbij met Moxa bepaalde punten worden gestimuleerd door Warmte. Dit kan gebeuren door op de naald Moxa te branden, of door met een Moxastaaf een bepaald gebied te verwarmen. Moxa is Chinees Bijvoetskruid, soms zitten er nog wat andere kruiden bij. Wanneer het kruid wordt verbrand komt er Warmte vrij die dezelfde trillingsfrequentie heeft als het lichaam.


Moxa is meestal aan te bevelen bij Yang Leegte, gebrek aan energie en chronische pijnen, het beweegt en verwarmt. Deze behandeling is onder andere aan te bevelen bij chronische pijnen, slapte van het weefsel, gebrekkige energie in het lichaam en slapeloosheid. Ook littekens kunnen goed behandeld worden. Moxa is bijzonder effectief bij koude en vochtige weersomstandigheden.


Acupunctuur Alkmaar