top of page
image.jpg

Cosmetische acupunctuur

In het Oosten wordt schoonheid nog altijd geassocieerd met gezondheid: de ultieme weerspiegeling van een perfect evenwicht tussen fysische, emotionele en mentale gezondheid. 

Een cosmetische acupunctuur behandeling richt zich dan ook niet alleen op het lokaal verbeteren van het kwaliteit van de huid, maar richt zich ook op onderliggende problematiek. Daarom worden er niet alleen naaldjes in het gezicht geplaatst maar ook op andere delen van het lichaam.

Cosmetische acupunctuur stimuleert de huid om de collageen productie te verhogen. Hierdoor stabiliseert de huid zich en verminderen de rimpels, de fijne lijntjes in het gezicht en de diepere rimpels worden aanzienlijk minder.

Cosmetische acupunctuur is een behandelvorm waarbij de energiebanen en daarmee ook de gezichtspieren gestimuleerd worden. De gezichtsspieren kunnen door bepaalde factoren verhinderd worden om strakker te worden of waarbij er onvoldoende energie is voor het aansterken.Door de energiebanen te stimuleren worden de collageen gestimuleerd en daarmee de gezichtsspieren ook. 

 

 

Wat doet cosmetische acupunctuur?

Cosmetische acupunctuur is niet alleen een effectieve rimpel bestrijding, het kan ingezet worden bij een heel scala aan andere aandoeningen, zoals:

* fijn lijntje/rimpel

* pigmentvlekken

* littekens

* couperose​

* acne​

* grove poriën​

* droge, vochtarme of vette huid

* oogleden​, wallen/donkere kringen

Hoe vaak cosmetische behandeling bij U nodig is, hangt af van de conditie van uw huid. Wij adviseren u gemiddeld 5 tot 7 behandeling te ondergaan met een tussenpoos van 2 tot 4 weken. De behandeling is geschikt voor vrijwel alle huidtypen en alle leeftijden.  

De behandeling

Bij cosmetische acupunctuur worden hele dunne naalden gebruikt. Ze worden geplaatst op bepaalde punten die z​ich bevinden op de meridianen (energiebanen in het lichaam). Elk punt heeft een eigen invloed op de stroom van energie. Door een naald in een punt te steken wordt de energie in beweging gezet.


Door bepaalde technieken waarop de naald wordt ingezet en eventueel wordt gemanipuleerd, kun je energie versterken waar te weinig is, of draineren waar te veel is. De naalden blijven ongeveer twintig minuten zitten en is meestal pijnloos.


De cosmetische basis acupunctuur behandeling wordt na het verwijderen van de naalden gevolgd door een gezichtsmassage, gezichtsacupressuur of guasha. Dit verbetert de locale circulatie van het bloed, lymfe en Qi aanzienlijk terwijl ook de afvalstoffen worden afgevoerd. De spieren in het gezicht worden sterker en de huid strakker. Daarom versterken de gezichtsmassage, quasha en acupressuur het effect van de gezichtsacupunctuur.

GuaSha schoonheidsbehandeling

(Jade behandeling)

Behandeling met Jade heeft het effect van een "peeling". De huid wordt met een speciale olie ingesmeerd en er wordt met een Jade steen zachtjes over de meridianen en alle punten en reflexzones geschraapt

De resultaten zijn onder andere: een versteviging van de huid en meer energie, waarbij dode huidcellen worden verwijderd, de pigmentvlekken en rimpelvorming worden bestreden. De behandeling heeft een rustgevend effect en men voelt zich vitaler. De huid voelt zacht en soepel aan.

bottom of page